top of page

Vår vision

Kennel Hunt´rets har som vision att ta fram friska hundar som är mentalt starka och har en stor arbetslust. Hundarna ska fungera väl i jakt, bruks och till vardags. Vi ställer höga krav på våra hundar, de ska vara fokuserade när de arbetar och när de inte arbetar ska de fungera som trevliga familjehundar. Hunt´rets har haft förmånen att få leverera hundar till bland annat tull, polis och även ledarhundar. Detta är vi väldigt glada över och ser som en kvalitetsstämpel på att vi fokuserar på rätt saker. 

Vi drivs av viljan att ständigt utvecklas och förbättras. Vid köp av hund från Hunt´rets ingår fågelhundsarbetstest (FART) som vi utför tillsammans med er. Testerna syftar till att testa hundens mentala egenskaper. Vi kommer att testa hundens nervkonstitution, tillgänglighet (sociala samvaro), hundens dådkraft, problemlösningsförmåga och mycket mer. Vill du veta mer om testet, gå in på Selléns Hundskola och läs där. 

Resultatet av testerna förvandlas till konkreta hanteringsråd som valpägaren kan ta med sig i sitt framtida arbete med valpen. Testerna syftar också till att se hur vi har lyckats i arbetet som uppfödare. 

Labradorer vid sjön - Kennel Huntrets
Karina Sellén ägare Kennel Huntrets.jpg

Karina Lorenz 

Vem är då jag som driver Kennel Hunt´rets? Jag är uppvuxen i en jägarfamilj som på den tiden hade drivande hundar. När åldern var inne fick jag min första hund, en pudel. Efter ett par år följde jag familjens fotspår och skaffade mig en strävhårig tax. År 1988 skaffade jag min första retriever, en golden retriever. Jag började min kennel 1992, första kullen kom 1993. Idag har jag tre labrador retriever, en chinese crested dog och Maja som är en blandras. 

 

Jag har ett stort intresse av att träna, jaga och starta på prov med mina hundar.

Genom åren har jag fått fram ett antal jaktchampions, svenska som nordiska. Vunnit A-prov och blev retrievermästare -93.

 

Jag tycker det är viktigt att utgå från hundens mentala status och att man som hundförare förstår sin hund. Alla hundar är olika, precis som oss människor.

Vår historia

Startade min kennelverksamhet -92 och första kullen kom året därpå. Kullen kom från min stamtik som var en labrador retriever vid namn NO JCH SE JCH Iliadens Nysa även kallad Willy. ”Willy"  Vann och blev svensk mästare i retrievermästerskapet år 1993.

Jag har även haft ett par Golden retriever kullar och Nova scotia duck tolling "tollare" retriever kullar.

I första kullen efter ” Willy" behöll jag en tik,  Hunt’rets Nysa-Nysa NO JCH SE JCH ”Nysa". Nysa blev en mycket framgångsrik tik precis som sin mor Willy. Nysa blev den första labradoren som vann ett A-prov i Sverige -94  som föreningen Jaktkassan arrangerade . Nysa placerade sig 2a i svenska mästerskap, retrievermästare-94. 

 

Hunt’rets Nina– Kanin NORDJCH ” Krita" född 00 var en mycket härlig tik som tyvärr inte fick någon valpkull, fick bra resultat på jaktprov blev 5e placerad på svensk mästerskap retrievermästare  05 .

Jag köpte in en valp från Finland av mina avkommor Hunt’rets Eoywey. Det blev valpen Jyckegården Dancing star Nord JCH  ” Fisa" som föddes 06.

 

Jag har nu 7e generation av ” Willys" linjer i kenneln och valde även att köpa in en tik från kennel Djurbergas

 

Djurbergas Farndale Moor Se (j)  föddes 06. Sushi som hon även kallades var en mycket stark tik med mycket god arbetsförmåga. Hon gav fyra kullar, flera av dessa avkommor blev tjänstehundar inom polis och tull vilket vi är väldigt stolta över. 

 

Jag har nu kunnat föra ihop mina två avelslinjer. Resultatet har blivit en mycket bra och trevlig kombination.

Kennel Hunt´rets har flyttat till nya lokaler på Åsby gård i Hallstahammar. På Åsby gård kan vi erbjuda fräscha och pedagogiska lokaler där vi bedriver utbildning tillsammans med Selléns Hundskola.

bottom of page